They all are very 중요 for me! My가족, My메모리, My사랑, My심장, My감사 ... Here I want them 항상 when I need ... I do not have anything to be given ... But, only able to create a 추억 with them ... 너희들을 사랑한다 <3<3<3 !!!

Friday, 30 December 2011

:: A walk to REMEMBER! ::

Holla Shining!
Hari yang indah, hari yang cukup tenang, hari yang begitu ceria …
Itu lah yang saya impi kan dan ingin kan untuk tahun baru saya …
Wow! Mesti sekarang sudah ramai yang mengatakan, membahaskan, dan bercerita tentang tahun baru …
Saya pun tak nak terlepas juga, hehehe …

Ya! Memang tak di akui …
Tahun 2011, adalah tahun yang mencabar buat saya …
Saya tak sangka, yang saya di cabar pada tahun 2011 …
Tetapi, saya terima dengan hati yang terbuka …
Sebab saya tahu, semua yang terjadi itu ada hikmah nya …

Walaupun “suka” untuk meninggalkan tahun 2011 ini …
Dalam kesukaan saya untuk meninggalkan tahun ini, ade terselit kesedihan …
Dalam saya di duga, dalam saya menangis ada kegembiraan …
Ramai yang tidak mahu meninggalkan tahun 2011 nie, dan ade juga yang hendak cepat2 ke tahun baru dan hendak juga cepat2 untuk melupakan tahun 2011 ini …
Saya hendak meninggalkan tahun 2011 ini dengan cepat, kerana saya tidak mahu mengingatkan kisah2 atau hari2 sedih saya …

Tahun 2011, benar2 menguji saya …
Tahun 2011, benar2 telah membuat kan hati saya mudah tersentuh …
Tahun 2011, benar2 telah membuatkan air mata ini mengalir tanpa berhenti …
Tahun 2011, benar2 memberi saya kekuatan …
Tahun 2011, benar2 memberi saya inspirasi …
Tahun 2011, yang paling penting telah membuat kan saya semakin sayang dan cinta terhadap si “DIA” …
Segala-galanya di tahun 2011 …

Bila bercerita pasal “adakah, azam anda untuk tahun ini tercapai…???”
Saya akan mengatakan, YA!!!
Hampir 70% azam saya tercapai …
Saya mengharap kan, tahun 2012 …
Azam saya akan tercapai untuk 100%

Benar! Memang sukar untuk melupakan sesuatu …
Terutama nya seperti tahun 2011 …
Bukan sahaja untuk Negara, untuk sekeliling, untuk orang yang kita sayang …
Tetapi kesemuanya …
Terlalu banyak kenangan nya …
Walaupun perit dan sedih untuk meninggalkan tahun ini …
Tetapi kita perlu hadapi nya …
Kita perlu harungi nya …
Biarlah waktu dan takdir yang menentukan …

Kenangan saya untuk tahun 2011:

1)     First time, jadi leader untuk choral speaking …
2)     Berhadapan dengan lecturer yang saya tak suka #sir izwan
3)     Selalu sangat sakit …
4)     Selalu sangat menangis …
5)     Selalu sangat sakit hati …
6)     Rasa diri ini tak di hargai #salah tafsiran rupanya
7)     Couple dengan orang tak sepatutnya …
8)     Pergi cosmopolitan dengan Masz dan Fie untuk tuntut hadiah saya #thank you guys
9)     First time jugak tarik muka dengan Cassy #sorry syg :’(
10)Lupa kan tentang tarikh arwah ayah meninggal #sorry :’(
11)Solat tak pernah nak cukup #mama selalu marah :(
12)Selalu enjoy, sampai lupa kan tentang akhirat …
13)Mudah lupa dan selalu kena marah dengan akak dan mama …
14)Bawa diri ke Langkawi #wow
15)Raya yang cukup meriah …
16)Perkahwinan akak yang cukup meriah dan vogue #i like :)
17)Kawan2 kolej datang rumah untuk first time nya #thank you guys :)
18)Sambut birthday party Intan #wow
19)Kehilangan nenek saudara yang sangat di sayangi ketika menyambut birthday Masz #sorry :’(
20)Jadi pengapit untuk Ex punya wedding #wow
21)Tahun ini cukup sangat pergi holiday …
22)Puas hati dengan result …
23)Puas hati dengan lecturer2 yang mengajar untuk tahun ini …
24)Puas hati dengan apa yang saya dapat untuk tahun ini …
25)Mama kata tahun ini saya tak banyak sangat merungut #wow
26)Gaduh dengan orang …
27)Dapat IPad, tapi kena bagi balik dekat akak #kejam
28)Bercinta dengan orang yang sangat baik, terpaksa putuskan nya, hanya bertahan untuk 4jam 30minit #sorry :’(
29)Selalu sangat tersangkut kat dalam KTM …
30)Dapat banyak sangat tempahan #masyuk

Huhuuu, kalau nak bercerita kan semua memang tak akan habis laaa …
Apa pun tahun ini benar2 menguji saya …

Mengajar tentang kesabaran …
Mengajar tentang apa itu sedih …
Mengajar tentang apa itu kegembiraan …
Mengajar tentang apa itu jahat dan apa itu baik …
Mengajar tentang apa itu manusia dan apa itu syaitan …
Mengajar tentang kehidupan sebenar …
Mengajar tentang siapa yang benar dan siapa yang salah …
Mengajar tentang siapa yang layak berada di sisi kita …
Mengajar tentang siapa yang benar2 ada di sisi kita sewaktu kita susah atau sedih …
Mengajar tentang apa itu hipokrit …
Mengajar tentang untuk menerima keadaan yang sebenar nya …
Mengajar tentang kekuatan …
Mengajar tentang segala-gala nya …

Kini bermula lah detik yang baru, saat yang baru dan kehidupan yang baru …
Dah tiba masa nya untuk saya berfikir tentang diri saya …
Dah tiba masa nya untuk saya berfikir tentang kerjaya saya …
Dah tiba masa nya untuk saya setia …
Dah tiba masa nya untuk saya berfikir tentang si “DIA” sahaja …

Di sini juga ingin saya memohon maaf jika atau andai kata saya pernah melakukan kesalahan atau kesilapan …
Saya minta maaf, kalau saya ada buat salah sepanjang tahun 2011 ini …
Saya minta maaf kalau apa yang telah saya lakukan sepanjang tahun ini, telah menyinggung perasaan atau telah menyentuh hati kecil kalian …
Saya minta maaf, jika ada kata2 saya yang telah membuat anda kurang selesa dengan saya …
Saya minta maaf, jika sepanjang kita berkawan atau berkenal ada yang tidak puas hati dengan saya atau ada kekurangan …

Saya NABILAH RAHMAN, menyusun sepuluh jari memohon maaf dan mendoakan untuk kalian semoga tahun 2012 ini tahun yang lebih bermakna dari tahun2 yang lepas …
Halalkan untuk semua nya, yang pernah saya terguna, yang pernah saya terpakai, yang pernah saya terambil, yang pernah saya termakan, yang pernah saya terpinjam, dan yang paling penting halalkan semua ilmu yang kalian telah kongsi bersama saya … terima kasih, maaf, halal kannn …

Terima Kasih untuk Perkenalan …
Terima kasih untuk Persahabatan …
Terima Kasih untuk Kegembiraan …
Terima Kasih untuk Kedukaan …
Terima Kasih untuk Kemaafan …
Terima kasih untuk Pengalaman …
Terima Kasih untuk Peringatan …
Terima Kasih untuk Kenangan  …
DAN ………………..
Terima Kasih untuk Segala-galanya ...
Selamat Tinggal 2011 …  
Semoga kenangan ini akan abadi selamanya …
Selamat memperbaharui Iman & Selamat Tahun Baru 2012 …

**ya allah, sesungguhnya terlalu besar cabaran dan dugaan kau untuk aku pada tahun 2011 ini … jika benar semua ini adalah balasan aku untuk tahun ini, aku terima dengan hati terbuka dan aku terima dengan redha … aku tidak pernah untuk merungut atau menyalahkan sesiapa … terima kasih untuk rezeki yang kau telah berikan kepada aku, keluarga ku, sahabat2 ku, orang2 yang ku sayang, orang yang ku cintai dan orang2 yang ku rindui serta seluruk umat Islam di muka bumi ini … terima kasih YA ALLAH … aku mengharap kan, semoga tahun baru yang bakal menjelma ini, akan memberi seribu kenangan dan seribu keinsafan buat diri ku … aku mengharap kan yang terbaik untuk tahun 2012 … bimbing lah aku YA ALLAH … amin !!!**

Friday, 23 December 2011

:: Waiting for 2012 ::

Holla Shining!
Wah ~~ lagi beberapa minggu aje ...
Tak sabar lah nak tahun 2012 ...
2011 nie memang lah best, banyak kenangan pahit dan manis ...
Lebih banyak kenangan pahit kottt, huhuuu :'(
Tak apa lah, ALLAH maha mengetahui segala-galanya ...
Mungkin tahun ini, bukan tahun bertuah saya ...
So, saya harap kan tahun 2012 adalah tahun bertuah saya ...
InsyaALLAH, amin :))
Erm, tak sangat nak tunggu 2012 nie sebab ....................
I will get my IPad !!!
Wahhh, macam tak percaya aje ...
So, cepat2 lah tahun 2012 ...

Azam for 2012 year:
1) My IPad please ~~
2) New Nabilah Rahman, sorry :'(
3) New life, sorry :'(
4) New career, wahhh ~~
5) New BF, ohhh no!!! still same :)) #staywith"H"
6) New friends, ohhh never!!! still with them :))
7) New family member, maybe ~~ because next year I will get 3 nephew, hohohoo :p

Tak kisah lah apa pun untuk tahun 2012 ...
Saya nak kebahagiaan sepenuh untuk tahun itu ...
Walaupun saya terpaksa bersedih, biarlah saya bersedih bersebab ...
I will think positif after this, insyaALLAH ...

I'M WAITING FOR YOU 2012 ... HUG2 YOU SO BADLY LAAA 2012 ... CAN'T WAIT ANYMORE ... MEET YOU AT MALACCA 2012 ... YEAHHH !!! :D

Thursday, 22 December 2011

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You


:: I dedicated this song to my beloved friends, Cassy Cassandra ... Dear, I know this year, again you will not celebrate Christmas with your family ... I also know, that you really miss your family ... You miss all the thing when you celebrate Christmas ... You must remember, you have me, you have your friends and also you have your boyfriends ... We all can celebrate it with you, although I know it will not same ... Dear, although I know that I can't feel what have you feel right now ... But I really do understand your condition ... Maybe, one day I will feel what you feel right now ... How, sad are you ... How, moody are you ... How, bored are you ... You want to cry, but you don't know with who that you want to cry ... Dear, I hope this year Christmas will give you a lot of nice and sweet memory ... I hope also, on this year Christmas, you can always smile, like a first I meet you ... Remember Cassy, you have me ... I always will be besides you no matter happen! Remember that my dear Cassy ... I do love you, and I miss you so much my dear friends ... One more thing, with you I realize about friends, I realize about life, I realize about love, I realize all the things that before this I can't realize ... Although I know, it was funny what I say ... Because, first I know you, you being my friends ... You can survive you life without family, just with you sister ... Its make me realize ... Sorry dear, I'm doesn't mean want to make you sad ... But, this is what I want say, deep from my heart ... You are just only one, and no body can change that you are just only my CASSY CASSANDRA ... I remind you again, you don't feel that you are alone in this world ... I LOVE YOU AND I MISS YOU SO MUCHHH ... MERRY CHRISTMAS CASSY !!! ::

#sorry wish awal, sbb I ta nak bila tiba hari nya, you akan sedih ... So, I make you cry right now ... Hahahahaha ! sorry Cassy :))

Saturday, 17 December 2011

:: "HE" call me ... ??? Really ... ??? ::

**malam nie mmg tidur best laaa ... sangat2 best laaa ... sbb "DIA" call, dpt dgr suara "dia" ... weee ~~ thank you ALLAH ... okey, nak tidur laaa ... good night! sweet dream ... assalamualaikum :))

A beautiful of 29.11.2011 :))

Holla Shining !
Sorry, sepatutnya saya update semalam ...
Tetapi, semalam, macam2 terjadi dekat saya ...
Tapi tak apa, benda ini sangat2 menyeronokan ...
Almaklum lah, setahun sekali ... Hehehehe ...
Sangat2 membuat kan saya begitu berharga semalam ...
Hehehehe, boleh ke saya sentiasa dihargai seperti ini ... ???
InsyaALLAH !!! :))

Ermmm, pada hari itu jugakkk ...
Saya telah dikejutkan dengan 4kejutan ...
Sangat2, terkejut ... Huhuuu ...
Nasib tak pengsan ~~
Hahahahahaha !

:: Malas nak fikir, Malas nak ambil tahu, Malas nak berpura-pura lagi :: Thank you !

Holla Shining !
Huhuhuuu, penat semalam ta habis lagi laaa ...
Rasa macam tak nak hilang kan penat ini sahaja ... 
Sebab, saya takut ...
Kalau ia nya hilang, semua kenangan saya hilang ... 
Oleh itu, saya abadikan nya dalam BLOG dan saya share dengan SHINING !

So, today story is about HUMAN ! PEOPLE ! or anything laaa ... 
Yang mengenai hidup ... 
Firstly, dah bosan lah dengan hidup ini ...
Bukan lah saya nak memarahi takdir atau pun menyalah kan takdir ...
Tapi, yes ! 
Its true, life is full of challenges ...
But, has HUMAN we need to faces it ...
Even its very hurt ...
Yes, maybe its is my story life ...
That ALLAH write it for me ...
To see how strong I am ...
But, I'm not enough strong to faces all this ...
But, I will try ... 
I will try to faces it, even it broken my heart ...
Actually, I'm really lazy to thing all this kind of stupid thing ... 
But, I can't ...
Oh no! Why me ... ???
Its because my behavior ... ???
Its because my attitude ... ???
Its because of my mouth ... ???
Okey, if that cause all this thing happen ...
Okey, I will change ...
If I change, don't asking why ...

Ya allah, kuat kan lah semangat aku ...
Untuk aku hadapi semua ini ...
Begitu besar dugaan kau ya allah ...
Aku dah tak mampu untuk berpura-pura lagi ...
Sebab ia bukan diri aku ...
I want to be myself ...
Yesss ! That what should I do ...
Be myself, better more that you pretend to be someone ...

Its okey, do it and face it because of my Mom ...
Its true right, Shining ... ???
Do all this thing because ALLAH ...
If I'm just thinking, it will make me sick ...
If I'm still thinking it, its look like I'm a stupid person in this world ...
Because I'm always thinking a things that can't give me a benefit ...
YEAHHH ! You need to move on ...
You have a lot things to do ...
You have a lot thing to think ...
You have a family who care and love you, same with your friends ...

What you need to do now ...
Wake up ! Wake up ! Wake up ! 
Please don't things that you are in the fairy tale ...
Don't think a negative sides ...
Be positive ...
Be positive, will make your life full of light, sweet memory and you will meet a "real" human or people ...

Thank you ALLAH !!! 

Friday, 16 December 2011

:: Will "MISS" you :'( ::

Holla !
Saya nak bercerita tentang apa yang terjadi pada hari ini ...
Apa yang boleh saya kata kan di sini, MEREKA sangat terbaik buat saya ...
MEREKA, inspirasi saya ...
MEREKA, segala2 nya buat saya ...
Hari ini, saya ada pertandingan CHORAL SPEAKING ...
MEREKA yang saya maksud kan adalah, RAKAN2 dan PENSYARAH saya ...
Sebelum itu, terima kasih tak terhingga kerana bawa kami sampai ke tahap ini ...
Ini adalah kisah MEREKA ... 
Yang pasti, saya akan merindui MEREKA ...
Kenangan MEREKA akan saya semat di dalam hati ...
Thank you GUYSSS !!! 

<3 Miss Su Hani <3

Ini adalah pensyarah saya ...
Nama dia Miss Su Hani ...
Perkenalan kami sangat singkat ...
Tapi, seperti dah lama kenal ...
Dia adalah pensyarah saya untuk subjek E-Business ...
Yang telah mengganti kan Mr Kamal Aiman ...
Mula2 dia masuk kelas, takut tengok dia ..
Dalam  hati saya, (garang ke lecturer nie) huhuuu, *sorry Miss*
Rupa nya tak, dia sangat2 lah kelakar orang nya ... 
Kami selesa dengan dia ...
Dia seorang yang sangat2 baik dan sporting ...
Suka tengok dia senyum, sebab bila dia senyum mata dia kecik ... 
Comel sangat ... Hehehe ...
Erm, Miss Su jugak la yang telah bawa kami ke tahap ini ...

**Terima kasih Miss ...
Kami sayang Miss sangat2 ...
Walaupun tadi Miss tak ada ...
Kami bayang kan, yang Miss ada dengan KAMI ...
Walaupun KAMI agak takut dan tergugat ...
Kami cuba bayang kan yang Miss ada di situ dan memberi KAMI semangat seperti masa semi-final ...
Terima kasih sebab jadi LECTURER kami ...
Terima kasih sebab jadi RAKAN kami ...
Terima kasih sebab jadi PENDORONG SEMANGAT kami ...
We all love you, and never forget you ...
Thank you for everything ...
Love you so muchhh 
*{}*

MEREKA yang saya maksud kan adalah rakan2 saya ... 
MEREKA adalah, MASZURA MIHAT, RAFIDAH RAHMAN, NADIRA ZAIN, INTAN FARHANA, CASSY CASSANDRA, EYLA NAZILAH, RAHMAN dan JACCKOB ...
MEREKA lah segala2 nya buat saya ...
Saya bersyukur sangat kerana MEREKA semua ini telah merelisasikan impian untuk hari ini ...
Hehehe ...

**Thank you guysss ...
I love you guysss so muchhh ... 
Before that, I want say sorry if there anything that you guys not satisfied with me, with my job, with my attitude or anything ... 
I'm just a normal person ...
I'm really sorry ...
I do love you guys ...
Again, I'm sorry if I can be a good leader for you guys ...
I'm also sorry if along we do a practice, I scold or being annoying to you guys ...
I'm sorry ...
First of all, of course I want to say sorry because disturb your guys beauty sleep with my MESSAGE ...
I'm also sorry if my MESSAGE that to remind you guys is distress to you ...
I'm really sorry, and I promise to you guys there is no anymore MESSAGE from me ...
Hehehe, sorry :))
I appreciated you guys ...
You guys have a good and great job ...
Even a short, you guys very awesome to me ...
Especially Miss Su, hehe ...
You guys very important in my life ...
Sorry to Cassy, when we do a practice I scold you ...
I'm really sorry, I scold you because you late ...
Hehehehe ...

Sorry to Jacckob, when we do practice you are the person who always punctual ...
I know that, hehehe ...
Not Jacck only, I know a few have been punctual ...
Really appreciated you ... 
Even though you just a CONDUCTOR ...
But it really important ...
You have do a great job !!! 
Again, sorry Jacckob if along we do a practice, there something annoying you ...

Sorry to Man, because always give a wrong information ...
I know, you are the one who really enjoy and excited do CS ...
I do appreciated that ... 
Again. sorry because if you late, I also angry to you ...
Not to Cassy, but with you also !!! 
Haha, but its okey ...
You have give a full co-operation ...
Even you need to forget about your "job" ...
That the salary, is very "big" ...
Just because CS ... 
Thank you Man ...

Sorry to Eyla also, if I scold you ...
I would like to make you distress ...
I would like to ask you to shout ...
But, I know your voice is really small ...
Sorry Eyla, thank you for everything ... 

Sorry to Didi, Intan, Masz and Fie ...
If I not enough firm with Cassy , Eyla or Man or any person ...
Hehe ...
I have a small heart, because of that I can't scold my friends and I can't be firm to you guys ...
Today ! you guys, again, have do a good job ...
Because of your guys give a full co-operation, we can stay until today ...
We win for 3rd place ...
Great right !!!
Its very wonderful memory in KLMU ...
Hahaha ! 
And also sweet memory with you guys and Miss Su ...
Even we win in 3rd place ...
Like Miss Su saying that, *even you guys in 3rd place, you guys always FIRST in my heart* ...
Wahhh ~~ 
Thank you ...
Again, sorry ...
After this, you guys may enjoy your beauty sleeping because I will not disturb you guys with my MESSAGE anymore ... 
You guys can focus on FINAL EXAM ...
:))

Thank you ALLAH !
Thank you MISS SU HANI ! 

Thank you MASZURA MIHAT !

Thank you RAFIDAH RAHMAN !

Thank you NADIRA ZAIN !

Thank you INTAN FARHANA !

Thank you CASSY CASSANDRA !

Thank you EYLA NAZILAH !
Thank you RAHMAN !

Thank you JACCKOB !


You guys really awesome to me ...
I'm happy because have you guys ...
LOVE YOU GUYS SO MUCHHH ...
MUAHHH !!!
*{}*

Thursday, 15 December 2011

:: Choral speaking, FINAL !!! ::

Holla Shining, now I want to share about my Choral Speaking a.k.a. CS ... Hehehe, last week me and my friends has entered the competition ... Guess what ... ??? We're win, yeahhh !!! Alhamdulilah, thank you guys because do it ... And now for the last stage ... Tomorrow on Friday, at Auditorium KLMU, time 4pm until 6pm the final will beginnn !!! Yeahhh, so excited and can't wait for tomorrow ... We have a lot thing to do tomorrow ... Masz and Intan will do a little bit design at faces ... We all do will wearing a ribbon for tomorrow, can you imagine ... ??? How cute are us ... Wahhh ~~ hahahaha! Really can't wait ... Hopefully, me and my friends can do it ... We promise that we all will doing a nice and perfect CS for others ... InsyaALLAH, prays for us ... Thank you :))

**Bismillahirrohmanirrahim ... Ya allah, ampunilah segala dosa2 kami, dosa2 kedua ibubapa kami, serta dosa2 orang yg kami syg ... Lindungi dan peliharalah kami ... Tetap kan hati kami pada yang satu, jangan lah dikau pesong kan hati kami ... Ya allah, ya tuhan kami permudahkan lah perjalanan kami untuk esok ... Semoga kami dapat melakukan yang terbaik untuk esok ... Beri kan lah kesihatan yang baik pada kami ... Satu kan lah kami dengan hati yang ikhlas dan suci ... AMIN!!! :))**

:: Rindunya dekat "DIA" ~~ ::

Holla Shining !
Ya allah, rindu nya dekat Shining ...
Rindu dekat Blog nie ...
Rindu dekat semua orang laaa ...
Yang paling penting rindu dekat "dia" sangat2 ...
Hehehe ...
Shining nak tahu, saya 2hari ta bukak FB ...
Hehehe ...
2hari aje kottt, tadi saya baru bukak FB saya ...
"Dia" ada post something mengenai hidup terbaru "dia" ...
Yang paling penting, "dia" baru balik dari L.A. ...
Wahhh ~~~
Hehehe, Shining :'(
Sumpah! demi ALLAH, saya rindu sangat2 dekat "dia" ...
Alhamdulilah, saya bersyukur sangat sebab saya dapat melihat "dia" walaupun dari jauh ...
Saya tahu "dia" sibuk ...
Saya tahu "dia" nak kejar cita-cita yang selama ini "dia" impikan ...
Saya tahu "dia" tak pernah lupakan saya ...
Walaupun jauh, walaupun jarang telefon, walaupun jarang untuk berbual lama ...
"Dia" selalu telefon Mama ...
Tanpa pengetahuan saya, tapi saya bersyukur ...
Saya sayang sangat2 dekat "dia" ...
Saya tahu kenapa "dia" buat macam tu ...
Kenapa "dia" tak nak telefon saya ... ???
Saya tahu kenapa ...
Sebab "dia" tak nak saya nangis ...
Sebab "dia" tak nak saya terlalu rindu kan "dia" ...
Sebab "dia" nak saya ingat "dia" selalu ...
Tapi, "dia" tak tahu ...
"DIA" dah buat saya nangis ...
"DIA" dah buat saya terlalu sangat merindui nya ...
Dan .......
Membuat kan saya selalu meningat kan "DIA" ... 
Ya Allah, rindu nya sangat2, sungguh2, ketat2 dekat "dia" ...
Saya harap, "dia" dekat sana baik2 sahaja dan sihat2 ... 

**Bismillahirrohmanirrahim ... Ya allah, kau ampunkan lah segala dosa2 "DIA" ... ampun kan lah dosa2 ku, dosa2 kedua ibu bapa ku, dosa2 rakan2 ku, dosa2 orang yang ku sygi dan ku rndui ... Sseungguh nya, kau maha pengampun lagi maha mengasihani ... Ya allah, kau tetap kan lah hati ku dan hati "DIA" pada yang satu ... Kau kekal kan lah, perasaan rindu dan sayang ini ... Lindungi lah "DIA" ... Pelihara lah "DIA" ... Tunjuk kan lah "DIA" jalan yang kau redhai dan di berkati ... Satu kan lah hati ku dan hati "DIA" ... AMIN!!!** :))

Saturday, 26 November 2011

:: Nak "poyo" dan "berlagak" kejap :: HAHAHAHAHA!

Holla Shining !!!
Rindu, rindu dan akan terus rindu ... 
Wakakakakaka ! 
Rindu kannn Shining dan yang lain laaa ...
Hahahahahaha ! 
Ermmm, saya sedang menghitung hari ...
Weee ~~ 
Menghitung hari jadi saya laaa ...
Agak2 apa yang saya dapat untuk tahun ini yea ... ???
Hahahahahaha ! 
Nie yang hendak kongsi di sini ...
Bukan hendak menunjuk ... 
Tapi hendak ber"poyo" dan "berlagak" kejap ... 
Hohohohoho !

Dari minggu lepas, Mama dan Kakak dah tanya nak "birthday present" ape ... 
Saya dah pun pening kepala pun ...
Hahahahaha ! 
Kalau di ikut kan, macam2 lah yang saya nak ...
Tapi apa kan daya ...
Saya bukan nya, PARIS HILTON ...
Dimana saya boleh dapat apa sahaja yang saya nak ...
Saya pun bukan nya, KIMORA LEE SIMMONS ...
Dimana apa yang saya harap kan, semua yang saya ingin kan, boleh dituruti dan di tunai kan ...
Saya bukan sesiapa pun ...
Huhuhuuuu ! 
Tapi, saya hanya orang biasa sahaja ...
Kalau di ikut kan memang saya nak macam2 ...
Tapi, tak apa lahhh ...
Redha aje laaa ...
Pasrah aje laaa ...
Hehehehe ...

Oleh itu, saya ingin menyenaraikan apa yang saya ingin kan dan apa impian saya untuk hari jadi saya tahun ini ... hahahahahahaha !

HADIAH HARI JADI SAYA:
1) saya nak LESEN KERETA !
2) saya nak MYVI BIRU ATAU PUTIH !
3) saya nak IPAD saya balikkk **akak bg balik yea, kata beli kan utk aku ... jgn buruk siku, ta baikkk**
4) saya nak BILIK saya sendiri ... SENDIRI !!! **tak nak kongsi dengan ARISSA lagi, huhhh !**
5) saya nak pergi KOREA ! **fie dan masz, nnti kte pegi sme2 yea ... hahahaha !**
6) saya nak sebuah CAFE atau MUFFIN CAFE ! 
7) saya nak KETENANGAN ! 
8) saya nak KEDAMAIAN ! 
9) saya nak KEGEMBIRAAN ! 
10) saya nak KESERONOKAN ! 
11) saya nak KEBAHAGIAAN ! 
12) saya nak JAM baru ! **make sure warna biru, putih atau hitam yea, hahahaha !**
13) saya nak SHAWL ! **make sure warna nya biru, putih atau hitam yea, hahaha !**

**perhhh, banyak nya yang saya nakkk ... rasa2 tertunai tak semua ini ... ??? hahahahaha !**

IMPIAN HARI JADI SAYA:
1) saya nak BIRTHDAY PARTY saya tahun ini di buat besar-besaran ! 
2) saya nak BIRTHDAY PARTY saya buat kat HOTEL ! **tak kisah lah hotel mana pun**
3) saya nak bila saya buat PARTY, semua kena hadir dan mengikut tema ! **no excuse, please !**
4) saya nak di raikan seperti PUTERI ! **weekkk**
5) saya nak seperti saya ini baru DILAHIRKAN ! **boleh lagi ke ... ???**
6) saya nak ARWAH AYAH saya ada sekali ! **boleh ke ... ??? :'(**

**macam2 impian hari jadi saya, tapi boleh ke ia nya di tunai kannn ... ??? hohohohohoho !**

Ermmm, apa pun "surprise" untuk hari jadi saya ... 
Saya tak impikan dan saya tak harap kan semua ini ...
Sebab saya tahu siapa saya ... 
Saya tahu saya di mana ...
Saya tahu apa yang terbaik buat diri saya ...
Saya tak nak pun semua ini ...

Ini yang saya ingin kannn ...
1) pergi kubur ARWAH AYAH :))
2) pergi RUMAH ANAK2 YATIM yang selalu arwah ayah bawak :))
3) saya nak sambut hari jadi dengan mereka, seperti tahun2 yang sudah di mana saya lakukan nya bersama arwah :))
4) saya nak suruh MAMA masak kan PULUT KUNING, bagi dekat JIRAN, KAWAN2 dan SEMUA laaa :))
5) saya nak KEBAHAGIAAN, KEGEMBIRAAN, KESERONOKAN, KERIANGAN, dan KETENANGAN saya masa saya dahulu :))
6) saya nak KAWAN2, SAHABAT2 dan TEMAN2 saya :))
7) saya tak nak BIRTHDAY PARTY, saya tak nak BIRTHDAY PRESENT ... saya cuma ingin kan SEBUAH KELUARGA YANG BAHAGIA dan HUBUNGAN SAYA BERSAMA SAHABAT2 SAYA AKAN BAIK DAN DI REDHAI OLEH ALLAH UNTUK SELAMA2 NYA ... itu sudah memadai bagi saya :))

Sebab saya tahu ... 
Kekayaan ...
Kemewahan ...
Tidak menjamin kan apa2 ...
Ia hanya akan membuat kan kita takbur, lupa, tamak, dan perkara2 negatif ...
Biarlah ia nya ikhlas dari lubuk hati ...
Biarlah sesuatu yang terjadi itu atas keredhaan ALLAH ... 
Saya hanya mampu berdoa, berserah dan bertawakal kepada-NYA ...
Kerana saya tahu, DIA telah mengatur nya dengan baik ...
DIA telah melakukan yang terbaik ...
DIA tak akan menganiaya atau hipokrit pada hamba-NYA ...
Saya pasrahhh ~~

Oleh yang demikiannn, apa2 pun yang akan terjadi pada tanggal 29.11.1992 ini ... 
Saya bersyukur ...
Saya redha ...
Saya pasrah ...
Saya terima semua ketentuan-NYA ...
InsyaALLAH, mudah-mudahan "tahun" ini memberi saya "seribu kemanisan", "seribu kebahagiaan", "seribu kegembiraan", "seribu keseronokan", "seribu ketenangan" dan "seribu segala2nya" ...
InsyaALLAH, amin !!! :)) 

Monday, 21 November 2011

:: semakin hari ~~~ ::

Holla Shining !
Kadang2 ada yang mengatakan hidup ini sangat kejam ...
Kadang2 ada yang mengatakan hidup ini tidak adil ...
Kadang2 kita rasa kita tak berhak untuk hidup ...
Sebabnya, kita rasa macam kita di anak tiri kan ...
Tetapi, itu semua tidak benar ...
Itu semua ujian hidup ...
Itu semua nak uji betapa kita kuat atau tidak ...
Alhamdulilah, kini aku percaya ...
Ada sebab, kenapa semua ini terjadi ...
DIA nak kita hargai waktu, masa, orang sekeliling, keluarga, dan sahabat kita terlebih dahulu sebelum kita menikmati kebahagiaan yang sebenarnya ...
Kebahagiaan yang kita idamkan ...
Kebahagiaan yang kita hendak, macam mana orang lain ada ...
Kini, benar2 aku faham ...
Kita tak layak untuk menyalahkan takdir atau memarahi dan melawan takdir ...
Sebab, apa yang terjadi ada sebabnya ...
Apa yang terjadi ada hikmahnya ...
DIA telah menyusun dan mengatur kesemuanya ...
Kerana pilihan-NYA lah yang paling baik, paling bagus, paling indah, paling tepat ...
Merangkumi kesemuanya ...
InsyaALLAH, alhamdulilah !

Shining ! Shining ingat lagi tak yang kita pernah cakap yang "jangan berharap pada sesuatu yang tak mungkin akan jadi milik kita" ...
Harap Shining ingat lagi ... Hehehehe, sebab kata2 tu sangat bermakna ...
Nak kata kan apa yang saya harap telah termakbul ...
Tak juga ...
Nak kata kan, yang saya dah dapat milikinya ...
Tak juga ...
Apa2 pun saya hanya mampu berdoa ...
Tetapi, entah lah ...
Benda ini membuat kan saya bahagia sangat ...
Saya harap, yang doa saya di makbulkan ...
Saya berharap sangat ...
Sangat2 berharap, insyaALLAH !

Semakin hari semakin sayang ...
Semakin hari semakin rindu ...
Semakin hari semakin cinta ...
Semakin hari semakin ku memikirkan nya ...
Semakin hari semakin ku rasakan yang di kau dekat dengan ku ...
Semakin hari semakin ku rasakan yang kau benar2 ada di samping ku ...
Semakin hari semakin ku ingin tahu tentang diri mu ...
Semakin hari semakin ku jatuh hati pada mu ...
Sesungguhnya, ku sangat sayang dan cinta pada mu ...

Aku bukan lah, seorang wanita yang senang untuk melafazkan kata2 puitis cinta ...
Aku bukan lah, seorang yang senang untuk melafazkan 3perkataan ...
Iaitu (I LOVE YOU) ...
Aku bukan lah, seorang yang senang atau mudah untuk bercerita mengenai kisah cinta ku ...
Jika aku pernah bercerita kisah cinta ku kepada orang lain ...
Makna nya, dia bukan cinta ku ...
Tetapi, hadir nya di kau dalam hidup ku ...
Telah membuat kan ku melafazkan nya ...
Hadir nya di kau dalam hidup ku ...
Telah membuat kan ku berani untuk melafazkan kata2 puitis cinta ...
Adakah ini hanya perasaan ku semata2 ... ???
Aku harap kan ini adalah benar ...
Aku harap kan ini bukan mimpi ...
Aku harap kan ini adalah realiti ...
Aku harap kan ini akan kekal untuk selamanya ...
Untuk selamanya ...
Kerana aku cinta kan di kau kerana ALLAH ...
Kerana aku ingin mengenali di kau kerana ALLAH ...
Kerana aku ingin kau sentiasa di sisi ku kerana ALLAH ...
Semua nya adalah kerana ALLAH ...
Semoga ALLAH memberkatinya ...

Sungguh ku katakan, ku bahagia bila di sisi mu ...
Sungguh ku katakan, ku seronok bila di sisi mu ...
Sungguh ku katakan, ku gembira bila di sisi mu ...

Sesungguh nya, aku telah jatuh hati pada senyuman mu ...
Sesungguh nya, aku telah jatuh hati pada kata2 mu ...
Sesungguh nya, aku telah jatuh hati pada keseluruhannya tentang di kau ...

Aku tidak pernah merasakan ini semua ...
Aku tidak pernah merasakan kegembiraan seperti ini ...
Aku tidak pernah merasakan kebahagiaan seperti ini ...
Aku tidak pernah merasakan keseronokan seperti ini ...

Ya Allah, Ya Tuhan ku ...
Terima kasih ...
Terima kasih untuk perasaan ini ...
Terima kasih untuk cinta ini ...
Terima kasih untuk sayang ini ...
Terima kasih untuk rindu ini ...
Terima kasih kerana kau telah temukan aku dengan dia ...
Walaupun aku tidak tahu sejauh mana semua ini ...
Tetapi ia benar2 menguji aku ...
Terima kasih ...
Jadi kan lah ia satu realiti ...
Jadi kan lah ia benar ...
KAU makbul kan doa ku ini, seperti mana KAU makbul kan doa ku yang lain ...
Amin !!!
Amin, ya rabal al-amin :))

**ya allah, ya tuhan ku ... ampuni lah segala dosa2 ku, dosa2 kedua ibu bapa ku, dosa2 kedua adik-beradik ku, dosa2 sahabat2 ku, dosa2 orang ku sayangi dan ku cintai serta dosa2 seluruh umat islam di muka bumi ini ... murahkan lah rezeki kami, lindungi lah kami dari marabahaya dan malapetaka ... jauhkan lah kami dari perkara2 yang boleh memesongkan hati kami ... tetap kan lah hati kami pada yang satu ... tunjuk kan lah kami jalan yang lurus dan di redhai ... ampunilah segala dosa2 kami ... amin ya rabal al-amin ... alhamdulilah :))

Monday, 14 November 2011

Air Mata Bukan Penyelesaian Segala Masalah ...

Holla Shining !
Apa yang saya nak share dekat sini hari ini bukan lah masalah yang sedang saya hadapi ...
Tetapi sekeliling saya ...
Jujur saya katakan, saya "senang" untuk menangis ...
Saya "senang" untuk terluka ...
Saya "senang" untuk merasa simpati kepada orang lain ...
Tetapi, bila saya "senang2" untuk semua perkara ini, kini baru saya sedar bahawa "air mata" bukan lah satu penyelesaian sesebuah masalah ...
Mungkin ini satu perubahan besar buat diri saya ...
Bila di fikir kan balik, kalau "seseorang" itu telah melukakan kan hati dan mengerak kan hati kecil ini ...
Dengan mudah nya saya "down" dan saya "menangis" ...
Pada hari keesokannya, "orang di sekeliling" saya menjadi mangsa saya ...
Saya tak nak ini terjadi ...
Walau macam mana pun hati ini terluka, terguris, sakit, InsyaALLAH ! saya akan pasti kan "mata" ini tak akan "mengeluarkan" lagi sinaran yang boleh melukakan "orang di sekeliling" saya ...
Walau macam mana pun perangai seseorang itu, kita patut sedar diri kita dahulu ...
Adakah diri kita sudah cukup baik ... ???
Biarlah dia dengan diri nya tersendiri ...
Biarlah dia dengan cara nya tersendiri ...
Bak kata pepetah, "Mulut tempayan boleh di tutup, Mulut orang kita tak boleh nak tutup kan" ...
Pandai2 lah di "mulakan" ...
"Jangan di sebabkan nila setitik, Rosak sebelanga susu" ...
Saya akan cuba sedaya upaya saya untuk menjadi seorang insan yang "berguna" di mata "musuh2" saya ...
Saya akan cuba sedaya upaya saya untuk menjadi "kuat", walau hakikat nya saya tak kuat ...
Saya akan cuba untuk tidak sesekali "sentap" atau "melenting", padahal saya "cepat" untuk perkara ini ...
Dah tiba masa nya untuk saya fikir kan masa depan saya ...
Oleh itu, seberapa kali, seberapa banyak pun kita mengalirkan "air mata" ...
Masalah itu tetap akan datang ...
Masalah itu hadir tanpa kita di minta ...
Masalah itu, sentiasa ada ...
Jangan sesekali lagi untuk mengeluarkan "air mata" ...
Sesungguhnya "air mata" itu sangat berharga ...
Sebab itu hanya beberapa perkara yang sangat "sensitif" sahaja ia akan mengalir ...
Saya akan pasti kan, "air mata" saya ini hanya akan mengalir untuk "perkara2 yang sepatut nya" ...

**Kepada orang2 yang saya sayang ... Saya minta maaf ... Kalau saya akan berubah ke satu tahap yang mungkin korang tidak suka atau menyampah ... Saya jadi macam ini, sebab "seseorang" yang ingin kan saya macam ini ... Okey ! Fine ! I done !!! You are the person who start the game, and I will play your game ...
Don't ask me, why I'm change ... It's because of you ... BECAUSE OF YOU !!!!!!! You are the person who start everything ... I'm so sorry, just remember one thing ... My love, my care, my heart, my sincere, my honest even all inside my self is still same ... Just remember that !!! I'm so sorry guys ...


**Tomorrow have discussion with my hunny bunny ... So excited wanna see them ... Because we have 1week holiday and make each other misses ... Hehehehe ! See you tomorrow guys ... Alhamdulilah, terima kasih ALLAH ! :))


Sunday, 13 November 2011

Have a "NICE Day", "CRAZY Day" And "FUN Day" With "YOU" Slideshow Slideshow

Have a "NICE Day", "CRAZY Day" And "FUN Day" With "YOU"

**Like it ! Love it ! Awesomeee !!! :))**

Kenangan "12.11.11" ku ~~ Hahahaha!

Holla Shining ! 
Today was a awesome day ...
Yeahhh ! Alhamdulilah :))
Ermmm, kegembiraan semalam tidak tahu bagaimana hendak ku ungkap kannn ... 
Hahahahaha ! Punya lah seronok ...
Punya lah bahagia ...
Punya lah suka hati ini ...
Bayangkan, "kami" jarang berjumpa, jarang bercakap, jarang bermesej, jarang bercall ... 
Hahahahahaha ! Di sebabkan banyak sangat "jarang2" nie lah, kami telah buat satu pertemuan dan perjumpaan untuk kali kedua nya ...
Walaupun tempat nya tidak lah seperti "tempat yang mewah" ...
Tapi yang penting "kenangan", "kegembiraan" dan "keseronokan" itu ...
Alhamdulilah, ramai yang join ...
Tak sangka ...
Terima kasih SEMUA !!! 
Pada hari itu juga, pelbagai "peristiwa" telah terjadi ...
Antara nya masa main "bowling" ...
Hahahahaha ! Yang paling seronok, doa ku termakbul ...
Tu yang paling penting tu ...
Hahahahaha ! Kesian Qiqi, tapi .................
First aje masuk "longkak" ...
Lepas tu terus asyik "strike" aje ...
Huhuhuuu ! Ape pun Qiqi, you are awesome !!! Yeahhh ! 
Hahahahahahaha ...
Seronok sangat laaa main bowling ...
Sebab seronok masuk "longkak" ... 
Hahahahahaha ! Ehhh ! Teruk2 nie pun, saya ade "sekali" tau "strike" ...
Okey !!! Sekali pun, okey ape ... Hehehe :))
Ermmm, lepas itu yang paling best ...................
Cyma !!! Hahahaha, dah lama ta buli die ... 
Kesian die semalam ...
Apa2 pun ini lah kenangan yang paling indah ...
Kenangan yang tak akan pernah ku lupa kan ...
Korang sangat2 best ...
Tak pernah lupa each other ...
Sentiasa ada, tak kira susah atau senang ...
You're everything in my life ... EVERYTHING !!! 


**Ya allah terima kasih kerana engkau telah temukan aku dengan mereka ... Mereka yang se"GILA" dan se"KEPALA" seperti hamba mu ini ... Sangat2 beruntung miliki mereka ... Mereka telah mengajar aku "tentang kehidupan", "tentang sahabat", "tentang pengorbanan" ... Tanpa mereka, aku tidak tahu bagaimana hidup ini ... Pengenalan kami sangat lama, ada yang berkenalan dari "sekolah rendah" dan ade juga yang berkenalan dari "sekolah menengah" ... Walaupun kami kadang2 ada salah faham, perli antara satu sama lain ... Tetapi semua ini, tak pernah menjadi masalah buat kami ... Sehingga kini kami masih terus berkawan ...

**Ya allah, lindungi lah mereka ... Pelihara lah mereka ... Sejahat dan seburuk mana pun antara kami, jangan lah di KAU ambil atau pisahkan kami ... Satu kan lah kami sehingga ke akhir hayat ... Pelihara lah hubungan kami ini ... Berkati lah hubungan kami ini ... Jangan lah pesong kan hati kami ... Sesungguhnya mereka begitu bermakna buat diri ku ... Terima kasih YA ALLAH ! :))


**Saya sayang mereka sangat2**
**Saya akan sentiasa mendoakan yang terbaik buat mereka**
**Saya akan sentiasa menjadi "telinga", "hati", "mata" dan "mulut" buat mereka jika mereka di timpa musibah**
**Jangan pisahkan mereka dari saya**
**Saya akan sentiasa sayang dan merindui mereka*

**THANK YOU !!! :))**

NEXT DESTINATION **GH** OR **PD** 
WAIT FOR US ! YEAHHH !!!